zaterdag 28 mei 2011

Croesti met appelstukjes

Ingrediënten


1 vel bladerdeeg
2 grote appels
Bruine suiker
2 à 3 druppels CU tasty mix
1 ei om de crousti’s in te smeren
amandelschilfers

Benodigdheden


crousti party – cuby chef  – multiflex deegblad –dunschiller - siliconen spatel – patisseriestrooier – 5-in-1 schepjes – ruimtespaarder- clickplus – patisserieborsteltje – tang - mengkom

Werkwijze


  • Over voorverwarmen op 200°C zonder rooster
  • Schil de appels, haal er het klokhuis uit, snij in grote schijven
  • Leg de schijven op de cuby chef met het kleinste rooster en maak blokjes van de appel
  • Doe de blokjes in de mengkom, strooi er de bruine suiker over en de druppels CO Tasty mix
  • Alles goed mengen
  • bebloem het bladerdeeg met de patisseriestrooier
  • snij met de onderkant van de crousti party schijven uit het bladerdeeg
  • leg een schijf op de geribbelde kant van de crousti party
  • strijk een deel van de rand van het bladerdeeg in met een losgeklopt ei
  • leg de vulling in het midden van het bladerdeeg
  • druk de crousti party tegen elkaar en duw heel goed
  • smeer de crousti in met een ei en prik er enkele gaatjes in
  • strooi enkele amandelschilfers ter afwerking over de crousti
  • Leg het silicone deegblad op het koude rooster en leg er de crousti’s op
  • bakken op 200°C gedurende 15 min

Geen opmerkingen:

Een reactie posten