zaterdag 30 april 2011

Crousti- Party met frangipanne vulling

Ingrediënten


1 vel bladerdeeg
50g amandelpoeder
50g kristalsuiker
50g boter
15g bloem
1 ei
2 à 3 druppels amandelessence
1 ei om de crousti’s in te smeren
amandelschilfers

Benodigdheden


crousti party – Quick chef III – multiflex deegblad –siliconen spatel – patisseriestrooier – 5-in-1 schepjes – ruimtespaarder- clickplus – patisserieborsteltje - tang

Werkwijze


  • doe de amandelpoeder, de suiker, de boter, de bloem, de amandelessence en het ei in de quick chef en draai tot een homogeen mengsel
  • bebloem het bladerdeeg met de patisseriestrooier
  • snij met de onderkant van de crousti party schijven uit het bladerdeeg
  • leg een schijf op de geribbelde kant van de crousti party
  • strijk een deel van de rand van het bladerdeeg in met een losgeklopt ei
  • leg de vulling in het midden van het bladerdeeg
  • druk de crousti party tegen elkaar en duw heel goed
  • smeer de crousti in met een ei en prik er enkele gaatjes in
  • strooi enkele amandelschilfers ter afwerking over de crousti
  • bakken op 180°C gedurende 15 min
  • enkele suggesties: kleine stukjes appel samen met het mengsel, abrikozenconfituur samen met het mengsel,...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten