zaterdag 30 april 2011

Tartaar van gerookte forel

Ingrediƫnten voor 4 personen:
3 tomaten
1 ui
1 pot augurken (ca. 200 gr)
3 pakjes gerookte forel (ca. 125 gr)
1 eetlepel truffelolie
CO Basilicum
Wat verse dille – preischeuten - … om te garneren
Zout - Peper


Benodigdheden:
Mengkom
Sillconen spatel
Tomaten mes
TurboChef of QuickChef
Menglepel
Snijplank
Kleine decodering


Bereidingswijze:
Was de tomaten.
Snij de tomaat in 4 parten en verwijder de zaadlijsten, snij vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes met het tomaten mes.
Pel de ui en verfijn in de turbochef.
Laat de augurken uitlekken in een vergiet en hou er 1-2 apart de overige verkleinen in de turbochef.
Hou een ½ forel over.

Meng de tomaten, augurk, forel en CO basilicum in de mengkom.
Breng op smaak met zout en peper.

Snij de 1-2 augurken en ½ forel in dunnen plakjes.
Breng de mengeling met behulp van de decodering op het bord, garneer met de dunne plakjes augurken en forel en werk af met verse dille – preischeuten - ….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten