Kaasquiche met scampi’s
Ingrediënten:
Bladerdeeg
120gr geraspte Brännvinsost (brandewijnkaas) Ikea
20gr dille
40gr gehakte bieslook
4 eieren
1 1/2dl room
Zout en peper
Bij een hoge vorm, ingrediënten verdubbelen. Pas ook de baktijd aan
.
500gr Scampi’s
1 Ui
(1 teentje look)
Boter
200ml room
2 koffielepels visfond (poedervorm Maggi)
Benodigdheden:
Mengkom of –beker Bake to Basics Vergiet
Kaasmolen plus Microplus kannetje
Multiflex deegvorm Princess Shaker
Schaar Keukenmes
Klopper Hak- M- Snel
Kruidenmolen (Lookpers)
Werkwijze:
Maal de kaas in de kaasmolen
Knip de dille en de bieslook fijn
Meng de eieren, kaas, room, bieslook en dille.
Voeg zout en peper toe.
Leg het bladerdeeg in een omgespoelde bakvorm en doorprik voorzichtig met een vork
Giet het eimengsel in de vorm en bak het geheel 25-30min in een voorverwarmde oven op 210-225°C
+/- 10 laatste min van de baktijd
Scampi’s laten ontdooien in vergiet.
Goeie klont boter laten smelten in de microplus
Ui schillen en fijnhakken in de Hak- M- Snel. (Teentje look persen).
Ui (en look) 2min stoven op 750W
Snij de scampi’s aan de rugzijde open en verwijder met de punt van het mes het darmkanaal.
Voeg de scampi’s bij de uitjes en laat 3min garen op 750W
Meng room, 2 koffielepels visfond, peper en zout in de shaker.
Giet over de scampi’s en nog 3min op 750W de saus laten dikken zonder deksel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten