donderdag 14 april 2011

Waterzooi

Waterzooi van kip in de micro- gourmet.

Ingrediƫnten:
  • Borstfilet van kip
  • 150gr gehakt
  • wit van prei
  • 2 a 3 wortelen,
  • 2 stengels van groene selder (geen blaadjes van selder! )
  • 2 grote aardappelen of 6 kleine.
  • 1 soeplepel vloeibare boter of 50gr.
  • 100gr bloem.
  • 150ml room
  • 2 eieren.
  • Peper en zout
  • 1 blokje kippenbouillon.
                                
Benodigdheden:
Snijmes of julienne snijder op groentesnijder
Plankje
Cuby chef (eventueel)
Micro- gourmet
Micro + kannetje
Kruidenmolen
Iso- duo

Bereidingswijze:
De groenten versnijden tot julienne (staafjes) en spoelen. De aardappelen schillen en in kleine kubusjes versnijden en spoelen. Snij de kip in reepjes en maak kleine balletjes van het gehakt.
Doe de aardappelen in de grootste mand van de micro- gourmet en daarbovenop de juliennegroenten. In het bovenste mandje leg je de kip en de gehaktballetjes. Nadat je 400ml water in het reservoir hebt gedaan steek je de micro- gourmet in de micro-oven. 20 a 25 min zonder rusttijd of 16 a18 min met rusttijd.
Doe in het micro+ kannetje de boter en de bloem en zet 1 min in micro- oven. Neem het vocht van je micro- gourmet en voeg die bij je roux in het kannetje. Nog een aantal min in de micro-oven, doe er de room en eieren bij (die je eerst hebt geklutst in onze shaker). Breng vervolgens op smaak met peper en zout en voeg de kippenbouillon er aan toe. Meng alles onder elkaar en serveer in de iso- duo.

(Tip: Je kan de saus apart presenteren)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten