zaterdag 28 mei 2011

Croissant Party met zalm

Ingrediënten:
3 sneden of ongeveer 100 gram gerookte zalm
30 gram gruyère (in blok)
1 bladerdeeg
1 ei
Bloem


Benodigdheden:
Croissant Party
Deeg-N-Rol
Kaasmolen
Patisserieborsteltje
MultiFlex Deegblad
Tang
Ruimtespaarder of Patisseriestrooier


Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 200 °C. zonder rooster
Ontrol het bladerdeeg en strooi er wat bloem over.
Kies de juiste kant van de Croissant Party en leg die bovenop de bebloemde kant van het bladerdeeg.
Draai om, verwijder het papier en beleg met gerookte zalm.
Maal de kaas met de kaasmolen.
Leg ter hoogte van het kuiltje een toefje gemalen kaas.
Leg er het papier terug op en rol erover tot de lijntjes zichtbaar zijn.
Leg het MultiFlex Deegblad op het koude rooster van de oven.
Rol de croissantjes op van groot naar klein.
Smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze ongeveer 15 à 20 min.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten