Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 180°C , rooster uithalen
Vulling klaarmaken
Deeg uitrollen op deegblad
Zet de Crousti Party erop en haal er met een roterende beweging deegrondjes uit.
Leg het cirkeltje deeg op de Crousti Party.
Bestrijk met de patisserieborstel een halve rand met water (om ze beter te laten dicht kleven)
Vul met ongeveer 25ml vulling = grootste maatje van de 3-in-1 maatlepel
Neem de handvatten van de Crousti vast en sluit hem door hem dicht te plooien en gedurende 5 sec goed aan te duwen.
Bestrijk met de patisserieborstel de bovenkant van de flap met eigeel
Om verschillende vullingen aan te tonen kan je op het eigeel maanzaadjes, sesamzaadjes, kruiden, amandelschilfers, grove suiker, … strooien.
Leg het multiflex deegblad op het rooster, de flapjes erop en laat ze 15 à 20min goudbruin bakken
zoet :
· 1 klein doosje mascarponé met wat abrikozenconfituur gemengd
· enkele schijfjes banaan ( eiersnijder ) met wat chocoladeparels gemengd
· appel met tasty mix of kaneel
· oosterse appelvulling : 1 appel, 10 ml suiker, 30 ml rozijnen, kaneel, sap van een
halve citroen en wat zeste van citroen aanstoven in een klontje boter
halve citroen en wat zeste van citroen aanstoven in een klontje boter
hartig :
· geitenkaas met honing en appeltjes
· gerookte zalm gevuld met boursin cuisine méditerranée
· roerbakeitje met fijne groentjes
· gemalen feta met oregano
· afgekoelde vol au vent vulling
* afgekoelde kaassaus met ham of garnaaltjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten