zondag 1 mei 2011

Ravissimo

Bereiden van hartige, zoete hapjes of ravioli

Maak snel en makkelijk verse ravioli of aperitiefhapjes in een handomdraai! Onontbeerlijk in elke keuken.

Bestrooi het rooster met bloem
Leg een vel deeg op de bolle kant van de Ravissimo.
Druk lichtjes aan met de handen.
Vul de kuiltjes met het lepeltje (zie ingrediënten) Niet te veel, zo vermijdt u dat de hapjes scheuren of in de Ravissimo blijven plakken
Leg er een tweede vel deeg over en rol aan met de deegrol tot de rasters zichtbaar worden.
Verwijder de randen.
Draai de vorm om en plaats de vorm op de kwadraatdoos 3 liter.
Duw de bolletjes met de achterkant van het lepeltje uit de vormpjes.

bewaar ze nog eventjes (minstens 30 min) vooraleer ze te bakken of te koken.

Bakken: 13 min op 180 °C op het multiflex deegblad (hapjes lichtjes inwrijven met losgeklopt ei= doreren).
Frituren of koken.

Tip: Om hapjes met verschillende vullingen aan te geven kunnen na het doreren zaadjes of gedroogde kruiden aangebracht worden.

Hapjes voor onverwachte bezoekers.
In de Antarctica- doos kunnen 3 lagen hapjes bewaard worden. Die kunnen zonder probleem in de diepvries bewaard worden. NIET doreren (gaat alles aan elkaar doen vastkleven) alvorens in de diepvries te steken en tussen elke laag een vel bakpapier leggen. Hapjes mogen direct uit de diepvries in de oven (hou rekening met een iets langere baktijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten