zondag 1 mei 2011

Croissant Party

De beste zoete of zoute homemade croissants ooit!

Ultraplat om gemakkelijk op te bergen.
Dubbelzijdige plaat om er 8 of 16 croissants tegelijkertijd mee uit te snijden. Openingen in de plaat om het deeg gemakkelijk los te maken.
Doseerlepeltje (1,5 ml) dat vast klikt in de plaat.
Antislipvoetjes, aan elke kant van de plaat, voor meer stabiliteit.

Ook voor pizza of krokantjes en mini- sandwiches.
Ideaal om er heerlijke versnaperingen mee te maken voor bij het ontbijt, aperitiefhapjes, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, vieruurtje, …

Een ander gebruik: merktekens maken op een taartvormige cake om hem in gelijke stukken te verdelen.
Het lepeltje is hetzelfde als dat van de Ravissimo en geeft de perfecte hoeveelheid om kleine croissants te vullen (2 lepeltjes voor een grote croissant).
Het lepeltje kan ook gebruikt worden om rond de cirkelvorm het deeg te verwijderen.
De snijdende cirkelrand zorg ervoor dat eens uitgesneden, alle croissants dezelfde vorm hebben.

Je kan de vulling aan de basis van de alveolen plaatsen. Daar kan je eveneens het deeg langs onderen optillen om het verder op te rollen.

De antislipvoetjes geven een excellente grip bij het doorsnijden van het deeg met de Deeg-N-Rol.

Vaatwasmachinebestendig, maar het is wel aanbevolen eerst door middel van een cocktailprikker het deeg dat in het gaatje in het centrum zit te verwijderen.

Als vulling kan je de volgende ingrediĆ«nten gebruiken: kaas, hesp, fetta met oregano, worstjes, champignons, olijven, scampi’s, chocolade, compote, confituur, …


Gebruik Croissant Party:

  1. Het bladerdeeg uitrollen met het papier op het Deegblad Antislip. Leg de Croissant Party op het bladerdeeg en draai om.
  2. Met de Deeg-N-Rol (gevuld met koud water) over het deeg rollen om het door te snijden. Gebruik dan de platte rand van het lepeltje om het overtollige deeg aan de randen te verwijderen.
  3. Voeg er nu de vulling aan toe en bevochtig het centrum (de tip van elke driehoek) met behulp van de Patisserieborstel met water.
  4. Rol ze op door ze met 1 vinger langs onder op te tillen van de plaat en dan naar de punt toe te rollen (voor krokantjes dient u de punten van de basis naar binnen te plooien). 
  5. Leg de zo bekomen croissants op het MultiFlex Deegblad.
  6. U hoeft ze nu enkel nog te bakken gedurende 10 tot 12 min voor kleine croissants en 12 tot 15 min voor grote croissants op 200 °C of Th 6/7.

Tips: Voor grote croissants is het beter om croissantdeeg te gebruiken. Iets ander rijs- proces dan gewoon bladerdeeg.

Je kan ook fillo- deeg gebruiken (om vb je hapje te frituren). Dit is echter zeer dun dus meerdere laagjes gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten