zaterdag 28 mei 2011

Kippenreepjes met maja- salsasuas en tartaar

Een eenvoudig en snel bereid aperitiefhapje

Ingrediënten:
Maja-salsa : 200 ml ketchup, 1 spl tomatenpuree, ½ sjalotje
½ stengel groene selder, 1 teentje look, ¼ paprika,
1 pijpajuintje, klein stukje pili-pili of rood pepertje
enkele drupjes worshestersaus, goeie snuif cayennepeper
CO wilde peper en south mix
Tartaar : 200 ml mayonaise, 1 eetl peterselie, 1 eetl zoetzure augurken
                        1 eetl kappertjes, 1 eetl grove mosterd, 2 eetl citroensap
                        CO south mix
Kippenreepjes : 1 kippenfilet, handvol zout en paprika chips, kippenkruiden, peper
       en zout, 1 ei, keukenzakje

Benodigdheden:
maatbeker, turbochef, siliconenspatel, koksmes, citruspers
mini- mengkom, deegrol, mengkom pro- baking, snijplankje,
gevogelteschaar, ultra pro van 2 l of micro Plus 2.25l , quickchef

Bereidingswijze:
  • hak alle groentjes van de maja- salsa fijn in de turbochef
  • voeg er de ketchup, tomatenpuree en de worchestersaus aan toe
  • 2 drupjes wilde peper en 2 drupjes south mix
  • laat enkele uurtjes trekken in de koelkast

  • hak de peterselie, de augurken en de kappertjes met de turbochef
  • voeg er de mosterd, de mayonaise en het citroensap aan toe
  • voeg er max 2 dr south mix CO aan toe

  • knip de kippenfilets in kleine reepjes, goed kruiden en door het eigeel mengen
  • doe in een keukenzakje de chips en verpulver ze met de deegrol of maal ze eerst in de quick chef
  • meng de kippenreepjes hierin
  • plaats de kip in een ultra pro van 2 l of micro plus 2.25l en zet gedurende 3 à 4 min in de microgolf op 750 Watt
  • dien op met de dipsausjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten