zaterdag 28 mei 2011

Zomerse dipsausjes met frisse groentjes

(60kcal per eetl.)

basis :           1 eetlepel (light) mayonaise
                        2 eetlepels magere platte kaas of magere yoghurt
                        peper ( CO ) en wat gemalen zeezout

tomato- dip : basis met 1 eetlepel ketchup, kleine stukjes tomaat of zongedroogde tomaten (cubychef), paprikapoeder of cayennepeper

curry- dip : basis met 1 schijfje ananas op sap, 2 eetlepels ananassap, 1 eetlepel currypoeder

mosterd- appel- dip : basis met een gesnipperd sjalotje, met
een halve geraspte appel en 1 eetlepel mosterd

groen- dipje : basis + 1 eetlepel fijngesneden komkommerblokjes
gehakte peterselie, 1 teentje look en 1 eetlepel xeres of witte wijnazijn

waterkers- dipje : mix 1 bosje waterkers (blaadjes) met de platte kaas en voeg toe aan de rest van de basis

salsa van passie : lepel de inhoud van het passievruchtje uit en meng met de basis

groentjes : kerstomaatjes, steeltjes witte selder, jonge wortelen,     bloemkoolroosjes, radijsjes, komkommer

tip : cuby- chef is ideaal om komkommer en jonge wortelen in staafjes te hakken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten